Cum ii puteti sustine pe Willy Schuster si pe protestatarii anti-fracking din Mosna/SB

wlli-schuster-cabluri-345x460-345x320

Dragilor!
Va scriu din casa lui Willy Schuster… Aici e o atmosfera de optimism si voie buna, in urma victoriei provizorii de ieri si de azi… Willy primeste non-stop mesaje din tara si din strainatate din partea sustinatorilor care doresc sa-l sprijine pe el si pe localnici in lupta lor impotriva invadatorilor de la s.c. PROSPECTIUNI S.A. Fiind prea modest, Willy “nu e in stare” sa ceara ajutorul unor persoane pe care nu le cunoaste. Motiv pentru care am s-o fac eu, in numele si cu acordul lui… ­čśë

1. Participati la VIITOARELE ACTIUNI din zona Mosnei!
Fiti pe faza, fiti flexibili si vigilenti! Pe moment, firma de prospectiuni se preface ca bate in retragere iar Prefectul judetului Sibiu incearca sa ne abureasca cu mesaje vagi ca ne va scapa de ei – dar sa nu ne imbatam cu apa rece! Firma va incerca – VA TREBUI CHIAR – sa revina in zona pt. ca au un contract de indeplinit cu s.c. ROMGAZ S.A. De acest contract depinde, intr-o anumita masura, cursul actiunilor ROMGAZ la bursa din Londra! Deci, a doua repriza a luptelor libere din zona Mosna VA URMA CU SIGURANTA! Si atunci avem nevoie de voi! Fiti siguri ca va vom chema! Si ne bazam pe faptul ca veti veni!
Toti pentru unul, unul pentru toti!

2. Donati o suma cat de modesta [sau generoasa ;-)] pentru continuarea si extinderea protestelor!
Ajutati-ne financiar sa ne luam tara inapoi!
Din motive practice si de credibilitate va rugam sa faceti viramentul bancar direct in contul lui Willy Schuster. E cel mai simplu asa. Va siguram ca banii vor fi cheltuiti corect, judicios si transparent!

Schuster Vilhelm
IBAN: RO10 RZBR0000060014324203
Raiffeisen Bank Medias str. I.C. Bratianu nr. 3 – Agentia Medias
SWIFT: RZBRROBU

3. Sanctionati speculatia bursiera pe spinarea noastra!
Protestati impotriva complicitatii firmelor PROSPECTIUNI – ROMGAZ – GOLDMAN SACHS, cu ocazia listarii s.c. ROMGAZ la bursa din Londra! Semnati petitia AVAAZ pentru a atrage atentia publicului si autoritatilor de control a bursei asupra faptului ca portofoliul si cursul actiunilor ROMGAZ este “umflat” in mod artificial pe baza explorarilor ilegale ale s.c. PROSPECTIUNI S.A. din intreaga Romanie!

4. Impartasiti cu familia si cu prietenii ceea ce ati aflat despre protestele noastre si promovati pe internet informatii relevante despre problemele gazelor de sist!
Va multumesc in numele lui Willy si a familiei sale!

Mai jos cateva putine linkuri cu texte si interviuri de interes…
1. ARTICOL: Shale Revolution Not So Simple
2. ARTICOL: Revolu┼úia gazelor de ┼čist. Anatomia unui dezastru
3. VIDEOINTERVIU cu jurnalistul Dimiter Kenarov despre motivele pentru care exploatarea de gaze de sist nu va fi rentabila/fezabila in Europa
4. VIDEOREPORTAJ: “Fracking Hell”

8 Responses to Cum ii puteti sustine pe Willy Schuster si pe protestatarii anti-fracking din Mosna/SB

 1. Mihai says:

  http://www.youtube.com/watch?v=XQcIAhG49y8
  Un clip care spune totul despre exploatarea gazelor de sist!!!!

 2. Dancau Alexandru says:

  Hans, te rog intreaba un geolog in care ai tu incredere (nu se poate sa nu stii nici unul) daca in Transilvania se afla sisturi, si mai ales, daca se afla sisturi in care este posibilitatea sa fie gaza de sist. Repet. Romgaz cauta acolo gaze conventionale.

  • hans says:

   am auzit de la mai multe persoane ca in ardeal nu s-ar intruni conditii pt formarea gazelor de sist. fata de aceastea eu spun doar urmatoarele:
   1. posibil sa fie adevarat
   2. posibil sa NU fie adevarat pt. ca si gazele “naturale” s-au format candva in zonele mai profunde, “de sist”
   3. e aceea, pana ce se lamuresc lucrurile, eu unul ma bazez pe afirmaiile competente ale unui sef ROMGAZ, care afirma in 2012 ca in ardeal se cauta gaze de sist. punct.
   LINK: http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/romgaz-gaze-sist-energie-romgaz-foren-167915.html
   4. protestele se indreapta, in primul si in primul rand, impotriva EXPLORARILOR ILEGALE din zona – nemultumirile si temerile localnicilor fiind amplificat de declaratiile competente ale celor de la ROMGAZ de la punctul 3.
   5. la o dezbatere din mosna, acum 10 zile, cei de la romgaz NU au negat ca s-ar cauta acolo si gaze de sist – intrand chiar in detalii privind tehnica de foraj specifica in acest caz.

   deci? trageti singur concluzia!

   • Dancau Alexandru says:

    La punctul 3 sunt perfect de acord cu tine. Este ilegal si imoral din orice punct de vedere sa intri pe pamantul oamenilor cand nu ai acordul lor si pentru asta trebuiesc luate masuri.

 3. Dancau Alexandru says:

  LE: Sunt curios ce parere or sa aiba despre aceste proteste oamenii din Mosna, Alma Vii s.a.m.d. care lucreaza la Romgaz si care probabil stiu adevarul atunci cand Romgaz-ul o sa mareasca factura la gaz, sau, Doamne-fereste o sa ii disponibilizeze.

  Intr-adevar, trebuie sa ii oprim pe nemernici in zona Moldovei; acolo este adevarata problema cu gazele de sist; trebuie sa ii oprim cu Rosia Montana, acolo vor sa ne fure tara. La cat de nebun sunt eu ma intreb… oare Mosna nu este o diversiune facuta de ei pentru a indrepta atentia publicului de la aceste doua lucruri mult mai grave?

  • hans says:

   diversiune? penibil la patrat! inca tot nu intelegeti?

   • Dancau Alexandru says:

    Tocmai, cred ca inteleg. Ce stiu 100% sigur este ca in Transilvania nu e vorba de gaze de sist.

    Nu inteleg totusi de ce oamenii de la Prospectiuni au ales sa faca tambalaul asta cqnd puteau foarte bine sa se inteleaga cu oamenii. De asta banuiesc o diversiune a lor.

    Daca ti se pare ca nu intelegem explica-ne. Poste sunt lucruri care nu le stim/ne scapa

 4. libero says:

  eu imi reafirm disponibilitatea de a dona o anumita suma care sa fie folosita pt procese asociatiei “neuerweg”! de asemenea m-as bucura sa am garantii ca acesti bani sa fie trecuti in contabilitatea asociatiei.

  de asemenea serviciul paypal ar fi oportun.

  insa nicidecum unei persoane fizice! in ciuda asigurarilor date de catre dvs in privinta judiozitatii folosirii banilor respectivi. personal mi se pare jenant sa-i trimit bani direct in contul personal al dlui schuster. cred ca si dinsul resimte penibilul situatiei.

Counter created by lite 1.4