Invitatie la crowfunding pentru filmul “Transilvania Mea” – Despre invingatori si invinsi in Romania

Apel la crowdfunding pentru un proiect de film documentar german despre Romania postcomunist-neocapitalista. Orice suma e binevenita! Va multumesc mult! Hans Hedrich

………………………..

Prieteni dragi din Romania! Cred ca multi dintre voi va amintiti de documentarul Rosia Montana, un loc la marginea prapastiei. Filmul a fost proiectat in 2012 si 2013 in multe orase din Romania si in Europa, iar in timpul protestelor din toamna lui 2013 a fost incarcat integral pe Youtube pentru a sustine miscarile de strada impotriva mineritului cu cianuri in acel superb loc din Muntii Apuseni. Sper ca in felul acesta am contribuit si eu la salvarea Rosiei Montane, impreuna cu atatia altii dintre voi!

Da, m-am indragostit (si eu) de Romania! 🙂 …Si imi doresc foarte mult sa realizez un al doilea film in aceasta tara draga noua, atat de diversa si bogata in valori naturale, culturale si umane! Filmul ar urma sa abordeze problema emigrarii in Occident dar si a copiilor lasati in urma de parintii lor. Totodata, vreau sa prezint dezvoltarea miscarii de mediu din tara si lupta de zi cu zi a activistilor, urmand sa iau sub lupa si profitorii si multinationalele care s-au stabilit aici.

Echipa de proiect va aceeasi trupa consacrata (atenta, discreta, curioasa, simpatica 🙂 ) de la “Rosia Montana“: printre altele regizorul Fabian Daub, Ingo Scheel si Ulf Behrens (ambii cameramani), Astrid Rieger (asistenta regie …si sasoaica gedbeged de la Miercurea Sibiului 🙂 ), Michael Gentner, sunetist; Iris Mayer (postproductie si promovare …si vorbitoare de romana aproape semiperfecta! 😉 ) si io, Hans, manager proiect si traducator intre limbi, culturi, popoare si mentalitati… :-))) cel mai fain job din lume, daca-ti reuseste! (Vezi si pozele haioase de mai jos cu echipa, in timpul filmarilor la RM, in 2011-12!! )

Deoarece nu dispun inca de suma completa pentru acest proiect destul de ‘indraznet’, am lansat o campanie de crowdfunding, in speranta ca voi reusi sa-i conving pe viitorii spectatori si fani ai filmului – adica pe voi 🙂 – sa contribuie la realizarea lui… Tehnic vorbind este cat se poate de simplu! Intrati pe acest link si alegeti una dintre optiunile de donatii in partea dreapta a imaginii, la “Rewards”. Orice suma este binevenita!
M-ar bucura foarte mult sa deveniti si voi parte a acestui proiect comun despre Romania zilelor noastre!

Pentru a nu plati taxe prea mari, va recomandam sa platiti ori cu cardul de credit, ori sa virati suma in contul partenerului de proiect, Asociatia Neuer Weg, din Fagaras – cu mentiunea “Transilvania mea“. Puteti plati si prin PayPal, prin adresa fabian@bildfolge.com. Vom prezenta pe acest site toate donatiile obtinute! Va multumim mult, mult de tot!

IBAN: RO60RNCB0055137249280001
Banca Comerciala Romana, Sucursala Fagaras
BIC/SWIFT: RNCB ROBU

Cu drag, Fabian Daub, Hamburg/Germania

tmea1
Romania de azi: Cine castiga, cine pierde?

………………………………………………………………………

Romaniafilm prezinta …coproductia romano-germana “Transilvania mea”
Mai  jos, echipa…

fd
1. Domnu’ regizor!

h2
2. Domnu’ manager de productie & traducator

ingo
3. Domnu cameraman 1 (adica Ingo)

ulf
4. Domnu’ cameraman 2 (Ulf – al’ din dreapta. Al’ din stanga ii domnu’ Mircea din Rosia Montana)

team2
5. Echipa toata (sau aproape… cu domnu’ Arpad, preotul unitarian din Rosia Montana; inainte sa se fi suparat pe noi tare de tot pentru ca l-am amanat de mai multe ori cu o filmare… 😉 Sper ca ne-o iertat intre timp!)

team
6. Echipa toata (sau aproape… la ASTRA film festival 2012, cand am luat si premiul special FORMULA AS! Fain o fost! In dreapta: Astrid si Iris, in centru io, in stanga Fabian si Michael)

Comments are closed.

Counter created by lite 1.4