Cateva aprecieri despre “Marea decablare” de la Mosna, programata pentru 23. 11. 2013

Dupa actiunea de protest de la Mosna si Alma Vii, din 16. 11. 2013, incununata de succes, s-a hotarat continuarea actiunilor de strangere de cabluri telemetrice ale firmei s.c. PROSPECTIUNI S.A., intinse, in cele mai multe cazuri, in mod ilegal pe terenurile localnicilor din zona. Nenumarate infractiuni au fost comise de firma timp de mai multe luni – creeand astfel puternica impresie ca avem de a face cu un grup infractional organizat tolerat/protejat de catre varfurilele administratiei publice locale, judetene si centrale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
In 16. 11. 2013, autoritatile au inteles ca drepturile omului si drepturile constitutionale sunt mult mai importante decat articole, paragrafe si aliniate de lege…

Aceasta agresivitate a firmei si complicitate a unor reprezentanti ai autoritatilor au dus la protestele din 16. 11. cat si la cel programat pentru ziua de maine, 23. 11. 2013, al carui organizator principal (pe o pagina Facebook) am fost declarat chiar eu – insa fara ca eu sa fi avut cunostinta sau sa-mi fi dat acrodul in acest sens. Dupa proteste s-a putut observa ca firma de prospectiuni se retrage doar aparent si doar de pe raza comunei Mosna, fara ca vreo autoritate publica sa dispuna in mod OFICIAL incetarea lucrarilor ilegale. Din acest motiv este de asteptat ca si maine protestatarii sa indeparteze materiale lasate in urma de exploratori – datele problemei fiind aproximativ aceleasi ca si in preajma zilei de 16. 11. 2013: Vrem sa ajutam firma lui Ovidiu Tender sa se tina de cuvant si sa dispara de aici.

Strict juridic, insusirea de obiecte gasite poate fi interpretata ca si furt, distrugere samd. – DACA acestea NU au fost predate, intr-un interval de 10 zile, organelor de Politie. Astfel, pentru a nu le da infractorilor de la s.c. PROSPECTIUNI S.A. si complicilor lor din conducerea unor autoritati de stat pretexte de a ne ancheta in scopul intimidarii, stressarii, dezbinarii – asa cum au facut-o deja cu Willy Schuster si cu preotul ortodox din satul Alma Vii -, le reamintesc tuturor ca:

1. Eventuala ‘recoltare’ de materiale straine este o decizie si actiune individuala a fiecaruia dintre participanti in parte – la fel ca si raspunderea pentru aceste activitati. Organizatorii evenimentului Facebook NU au si nu-si pot asuma nici un fel de raspundere pentru faptele participantilor. Recomand predarea materialelor, in decurs de 10 zile, organelor de politie.
2. Eu personal, chiar daca figurez, fara sa-mi fi dat acordul, ca si “organizator” al “Marii decablari” de maine, NU indemn pe nimeni sa comita fapte penale, antisociale, fapte de natura sa pericliteze integritatea fizica si psihica a unor persoane, sau fapte de distrugere a unor bunuri materiale.
3. Eu personal percep actiunea de maine ca pe un act legitim si necesar de responsabilitate si nesupunere civica din partea protestatarilor (acestia aparandu-si o serie de drepturi elementare, consfiintite prin Constitutia Romaniei si prin tratatele internationale semnate si ratificate de tara noastra) – dar si, mai ales, ca pe un act de RESPONSABILIZARE a unor functionari publici COMPLICI, PARTINITORI, CORUPTI si a unei firme AGRESIVE, CLEPTOMANE, SFIDATOARE si PARAZITARE care comite ilegalitati pe banda rulanta – si asta pe banii nostri, ai contribuabililor.
4. Nu in ultimul rand, materialele stranse maine de pe campuri vor servi deasemenea, in mod cert, ca si probe la dosarul penal ce va fi / a fost deja deschis impotriva firmei de explorare.

La cata perversitate si-au permis, in ultima perioada, s.c. PROSPECTIUNI S.A. si protectorii lor din institutiile statului, raspunsul societatii civile din 16. 11. cat si cel preconizat pentru 23. 11. a fost si va fi unul de o decenta si o lipsa de agresiune de-a dreptul EXEMPLARA.  Recomandam de aceea ca Politia si Jandarmeria sa raspunda maine la aceasta actiune similara cu cea din 16. 11. tot cu o atitudine similara. Imi exprim dorinta si speranta sincera ca protestul de maine sa ne ramana in amintire ca o experienta la fel de pozitiva ca cel de sambata trecuta. Daca toate partile implicate vor refuza escaladarea conflictului, punand totodata mai presus de eventuale articolase si paragrafe de lege DREPTURILE OMULUI  si DREPTURILE CONSTITUTIONALE, atunci vom reusi acest lucru.

In schimb, daca ni se refuza exercitarea acestor drepturi elementare, prin tot felul de stratageme si cu tot felul de subterfugii, doar pentru a avantaja, pentru a 117-a oara o firma a carui obiect real de activitate pare sa fie mai degraba fraudarea bugetelor publice si nu realizarea unor explorari seismice de calitate, atunci ACELE persoane vor fi si cele raspunzatoare de eventualele conflicte ce vor aparea… Iar celor care chiar nu au inteles inca mesajele noastre explicite de cetateni civilizati, indignati si hotarati, acelora le repet ca singurul lucru pe care ni-l mai dorim de la s.c. PROSPECTIUNI S.A. este PLECAREA lor URGENTA si DEFINITIVA din aceste zone. Daca exista si persoane realiste si responsabile la aceasta societate comerciala, atunci ele vor intelege ca au de ales intre:
1. a-si limita pierderile si infrangerile, retragandu-se rapid si discret din zona Mosna/Medias, sau
2. a avea, in viitorul apropiat, pierderi si infrangeri mult mai mari, atragand in mlastina in care tocmai se scufunda si beneficiarul ROMGAZ, proaspat listat la burse.

Si dupa plecarea definitiva a s.c. PROSPECTIUNI S.A. din zona aceasta urmeaza sa ne indreptam atentia asupra  sustinatorilor lor din Primarii, Consilii Judetene, Agentii de Protectia Mediului, Garda de Mediu, IPJ Sibiu, Prefectura Sibiu s.a.

N E   L U A M   T A R A   I N A P O I !
…NU doar pentru noi ci pentru toti concetatenii, inclusiv politisti, jandarmi, functionari publici  integrii si loiali comunitatii din care fac parte si din ai caror bani traiesc!

Hans Hedrich
Asociatia Neuer Weg, Fagaras

Posted by at 22/11/2013
Filed in category: Buerger & Rechte,

Comments are closed.

Counter created by lite 1.4