Bravo! Cetatenii din judetul Neamt se opun rapid si hotarati activitatilor ilegale ale s.c. PROSPECTIUNI S.A. in zona!

Dupa cum reiese din articolul publicat in ziarul local “Ceahlaul“, un grup de cetateni din Neamt a depus o serie de plangeri si cereri de informatii la institutiile judetene – si asta la doar cateva zile dupa ce firma s.c. PROSPECTIUNI S.A. si-a inceput activitatile ilegale – dupa tiparul tupeist si agresiv prea bine cunoscut – de culegere de date seismice privind hidrocarburile conventionale si NECONVENTIONALE de pe raza judetului (pentru s.c. ROMGAZ S.A.).

prospectiuni-budesti
Foto: Gaura de sonda forata la Budesti. Sursa: Ziarul Ceahlaul

Printre altele, cetatenii au aflat deja ca firma lui Ovidiu Tender nu depusese inainte de inceperea lucrarilor nici macar o notificare la APM Neamt – cu atat mai putin o documentatie tehnica sau o cerere pentru obtinerea unei decizii de incadrare a proiectului de prospectiuni (cum facusera  in jud. SB – si unde obtinusera in mod ilegal o decizie favorabila lor)… Dupa mobilizarea cetatenilor cei de la prospectiuni au informat APM Neamt ca “urmeaza sa inceapa lucrarile…”

Aceasta actiune in forta a ‘civililor’ din Neamt da curaj – pentru ca ea arata ca cetatenii sunt informati, interconectati, comunicativi si, mai ales, hotarati sa se implice fara ezitare sau frica fata de boierii economici alde Ovidiu Tender sau baronii locali precum presedintele CJ, Culita Tarata, pentru binele comunitatii lor.
Neamt, bun venit in clubul societatii civile protestatare! Puteti conta pe ajutorul nostru si pe solidaritatea noastra!

Posted by at 25/01/2014
Filed in category: Buerger & Rechte, Natur & Schutz, and tagged with: , , ,

2 Responses to Bravo! Cetatenii din judetul Neamt se opun rapid si hotarati activitatilor ilegale ale s.c. PROSPECTIUNI S.A. in zona!

  1. Bacosca Antoanela Iustina says:

    Multumim! Doamne, ajuta! Uniti, salvam toata Romania!

  2. Carmen says:

    BRAVO! Felicitari pt atitudinea dumneavoastra si sper sa se extinda in toata tara sa nu mai lasam banul sa faca legea si sa ne polueze pamantul.

Counter created by lite 1.4