Autogol al propagandei SCHWEIGHOFER: Firma le explica jurnalistilor ca …minte!

Fascinant de observat cum discursul justificator al HS se invarte, inca de la inceputul ‘scandalului HS‘, in aprilie 2015, in jurul a unora si acelorasi (putine) argumente. Este vorba, in esenta, de trei-patru argumente repetate insistent pana obsesiv de tot atatea persoane din anturajul firmei: patronul Gerald Schwieghofer, reprezentanta PR din Viena (dna. Fischer, daca nu ma insel), consultantul PR extern al firmei (dl. Gangoly) cat si, mai nou, o consultanta PR din Romania (dna. Grigorescu). Nu cunosc sa se fi pronuntat, pana acuma, in mod oficial, si alte persoane, in favoarea HS…

Argumentele invocate de acestia in propria aparare, sunt urmatoarele:
1. HS accepta doar lemn cu aviz de insotire a marfii
(Contraargument: Falsificarea grosolana, cumpararea de avize ‘in alb’, inlocuirea avizelor la sosirea la poarta fabricilor HS sunt notorii si au intrat demult in repetoriul “folclorului forestier’ din Romania. Prezentarea unui aviz de transport nu probeaza practic nimic.)

2. HS prelucreaza doar lemn certificat PEFC si FSC
(Contraargument: Romania nu face parte din schema de certificare PEFC, iar certificatele PEFC CoC nu sunt altceva decat niste pseudogarantii emise de entitati teoretic independente – in cazul nostru insa de institutul de cercetare Holzforschung Austria din Viena care este legata de HS prin multiple colaborare de natura patrimoniala, ceea ce o face de fapt neeligibila pt certificarea HS!)

3. Afirmatiile/acuzele celor care critica conduita HS sunt cu totul si cu totul false, nefondate, nedovedite, scoase din context, formulate in mod neprofesionist, tradand intentii ostile fata de HS.
(Contraargument: Criticile la adresa HS sunt aduse de regula de persoane specializate in domeniul silviculturii si prelucrarii lemnului, jurnalisti de investigatie axati pe probleme de despaduriri, ONGisti focusati deasemenea pe problema padurilor s.a. – deci persoane cu expertiza, experienta si o doza mare de credibilitate. In plus, aceste persoane, de regula, nu au interese patrimoniale in chestiunea pe care o supun discutiei – altfel decat sustinatorii HS care sunt cu totii persoane angajate de firma sau sunt chiar patronul acesteia…)

Pe de alta parte, in apararea propriilor puncte de vedere, insusi HS comite greselile pe care i le imputa criticilor sai: Transmite franturi de informatii, scoase din context si rearanjate cu intentie vadit manipulatorie, prezinta jumatati de adevar, neadevaruri, informatii irelevante si compilate si combinate in mod neprofesionist…

Cu ocazia publicarii raporului nostru privind metodele de masurare frauduloase ale HS, cu asazisa clupa rotativa, ma intrebam cum va reactiona firma la adevarurile cu care o vom confrunta – si anticipam  urmatoarele:
1. vor afirma ca sistemul lor este unul deosebit de performant si modern;
2. este folosit in mai multe tari UE;
3. a fost aprobat de autoritatile statului in Romania.

…Si nu este de mirare ca asa s-a si intamplat intocmai (vezi punctul de vedere emis de o firma de PR(!), in numele HS, probabil in 21. 07. 2015 -> LINK: Drept la replica HS) Nu este de mirare pentru ca altceva nici nu poate invoca firma – incercand sa ascunda prin asta ca a inselat, timp de 10-12 ani furnizorii, deoarece nu i-a informat despre functionarea viciata a sistemului de masurare; a indus in eroare autoritatile publice tocmai pt. a obtine mai usor aprobarea metrologica a echipamentelor de masurare samd. – fapte de naura penala, la banda rulanta…)

Cat de puerila si chiar autodestructiva a ajuns susmentionata strategie de comunicare (=manipulare) a HS, o arata chiar ultimul punct de vedere trimis de firma de PR, in 21. 07. 2015, publicatiilor care scrisesera despre cum stie HS sa insele furnizorii de lemn rotund, cu masuratoarea… (vezi linkul de mai sus). Apropo: Da de gandit faptul ca, aparent, HS nu se mai incumeta sa se pronunte nemijlocit fata de acuzele ce i se aduc, ci  incredinteaza tocmai comunicarea unor firme specializate in a spune, la comanda, orice pentru oricine, in schimbul unor sume de bani! Asta da de gandit, pentru ca adevarul se poate spune pe gratis si fara sprijin si consultanta de specialitate! Pentru asta iti trebuie doar …curaj.

Fara a diseca fiecare neadevar, semiadevar, omisiune, manipulare, distorisionare de continut si context a mesajului firmei de PR, voi cita si analiza pe scurt doar prima (jumatate de) fraza a respectivului comunicat – trimis intr-o forma deosebit de neprofesionista, fara antet, data, date de contact sau informatii de identificare a expeditorului. Iata deci ce afirma, senin, o doamna Ioana Grigorescu, in numele HS, despre raportul NW: “Întregul articol publicat de Neuer Weg este – din nou – un amestec nefericit dintr-o poveste inventată de cineva (…)“.

Ce inseamna cele de mai sus? Plecand de la constatarea banala ca “articolul” cu pricina este mult mai mult decat atat, si anume un raport de 50 de pagini lungime, continand peste 100 de note de subsol si avand la baza zeci de surse ale unor profesionisti si cercetatori si tot atatea pagini de documente oficiale, dintre care o multime de documente emise chiar de firma HS(!), deducem ca firma de PR afirma, implicit, in numele HS, ca documentele HS nu sunt demne de incredere – ele fiind (din nou) …”un amestec nefericit de poveste inventata de cineva“! Altfel spus: HS admite, indirect si in mod involuntar, ca propriile documente sunt niste …povesti si inventii. Adica minciuni. Asadar, HS si-a dat un autogol de zile mari, din punct de vedere argumentativ-propagandistic. Quod erat demonstrandum.

autogol
Schweighofer, quo vadis?

Posted by at 21/07/2015
Filed in category: Politik & Wirtschaft, and tagged with: ,

3 Responses to Autogol al propagandei SCHWEIGHOFER: Firma le explica jurnalistilor ca …minte!

 1. Calin Kasper says:

  Pentru a spune adevarul nu-ti trebuie absolut nici un fel de curaj! Dar, daca comiti fapte imorale. daca te aliezi cu hotii, daca te lacomesti la castiguri ilicite, sigur ca atunci nu numai ca nu vei avea curajul de a spune adevarul, dar vei incerca cu toata disperarea ca sa-l ascunzi!

  Eu cred ca faptul ca organizatia Neuer Weg a fost data in judecata de Schweighofer este o mare oportunitate pentru a castiga un proces care va aduce valuri mari de simpatie spre aceasta organizatie, care dovedeste mult spirit civic si curaj. Bravo si la mai mare. Sa asteptam cu incredere verdictul, la terminarea procesului. Sa aratam odata ca Romania nu este un sat fara caini!

  • hans says:

   multumesc mult pentru incurajari! vielen dank fuer die ermutigungen! 🙂
   hans hedrich, NW

 2. Ionela says:

  Oricum adevarul intotdeauna iese la iveala. Chiar nu vad ce rost ar avea sa minta.

Counter created by lite 1.4